کد خبر: ۳۳۲۴۴
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۳
مرام كهنه كاران كاركشته

​«فروش كوتاه» در مرام ما نيست

اكثر كسانی كه با بورس و مسائل مالی سر و كار دارند، وارن بافت، نابغه سرمايه گذاری و بورس اوراق بهادار آمريكا را می شناسند، اما كمتر با نام چارلی مانگر، شريك ديرينه و دوست صميمی او آشنا هستند.
به گزارش خودروکار، چارلی مانگر شركت های چينی را از آمريكايی قوی تر مي داند، افسوس احتضار روزنامه ها را می خورد و با اين كه الون ماسك را تحسين می كند، اما حاضر نيست سهام شركت او را خريداری كند ضمن آن كه مي گويد: "«فروش كوتاه» در مرام ما نيست."

قائم مقام رئيس هئيت مديره شركت «بركشاير هاثاوي [هاتاوي]» كه از سال 1978 در همين سمت باقي مانده، [رئيس هيئت مديره آن وارن بافت است] رئيس هيئت مديره ديلي جورنال كور Daily Journal Corp هم هست و در نشست سالانه ي آن در شهر لس انجلس حضور پيدا كرد.

مانگر 96 ساله، هيچ وقت از تحسين شركت هاي چيني كوتاه نيامده و در اين نشست هم گفته است: قوي ترين شركت ها، آمريكايي نيستند، شركت هاي چيني هم قوي تراند هم رشد آنها سريع تر است.» از نظر او رهبران دو كشور بايد رفتار خود را به يكديگر تنظيم كنند و تلاش كنند با هم كنار بيايند.

بركشاير دو هفته پيش، دست از روزنامه ها شست و 80 درصد از سهم خود در نشريات مكتوب از جمله انتشارات وطن خود در اوهاماي نبراسكا را به Lee Enterprise فروخت. رقم اين معامله 140 ميليون دلار بود. مانگر با وارن بافت هم عقيده است كه فقط تعداد انگشت شماري از روزنامه ها مثل نيويورك تايمز و وال استريت ژورنال امكان بقا دارند. به خصوص كه ترجيح هاي خوانندگان و گسترش اينترنت باعث شده است كه گردش مالي روزنامه ها از تبليغات و آگهي هاي بازرگاني به كف برسد.

در اين نشست مانگر گفت: «اتفاق اين بوده كه تغييرات فناوري در آمريكا روزنامه ها را به ويراني كشانده و در حال حاضر روزنامه ها در احتضارند.»

در مورد الون ماسك و شركت خودروسازي خودروهاي برقي تسلا كه از ماه ژوئن 2019 تا به حال ارزش سهام آن 4 برابر شده است كه از نظر كهنه كاران طبيعي نيست، مانگر در اين نشست خبري گفت: «من هرگز سهام آن را نخواهم خريد و «فروش كوتاه» هم در مرام ما نيست.» اما در مورد بنيانگذار تسلا گفت: «الون ماسك آدم خاصي است. ممكن است كه خودش را دست بالا گرفته باشد، اما هميشه اشتباه نمي كند.»

[منظور از فروش كوتاه يا short selling زماني اتفاق مي افتد كه يك سرمايه گذار سهامي را قرض مي كند و در بازار آزاد مي فروشد، با اين برنامه كه آن را در زمان وحشت يا استيصال مردم از پايين تر رفتن قيمت، با قيمتي پايين تر دوباره بخرد. اين نوع سرمايه گذاران روي سودي قمار مي كنند كه در اثر كاهش در قيمت سهام اتفاق مي افتد. اين نوع معامله ريسك بالا و به همان نسبت سود بالايي دارد. اما معمولا كساني كه ناشي و كم تجربه هستند زيان شديدي مي بينند.]

جالب اين جا است كه بركشاير حامي اصلي و سرمايه گذاري عمده خودروسازي BYD در چين است كه از سال 2008 هم در خودرو و هم در باتري [خودرو و تلفن همراه] فعال است، يعني سرمايه گذاري آنها روي فعاليت استي كه از يك توسعه پايدار و آينده اي معلوم برخوردار است، به جاي آن كه روي زيان خريداران ناشي و بي تجربه حساب باز كنند.

مانگر به مديران سرمايه گذاري هشدار داد «خودتان را براي روزهاي سخت آماده كنيد» و به نوعي بازتاب توصيه هاي وارن بافت و كمپاني بركشاير هاثاوي است كه سرمايه هاي خود را به سمت صندوق هايي index funds ببرند كه به شاخص هاي مالي نزديك هستند.

در مورد عمر طولاني اش گفت: «من فكر نمي كنم لياقت طول عمر را به دست آورده باشم، اين طول عمر اتفاقي است كه افتاده است.»



منبع: سایپانیوز


انتهای پیام/
روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار